Tehnika filtriranja

Tehnika filtriranja

TEHNIKA FILTRIRANJA

Razvijamo tehnologiju održavanja čistoće hidrauličnih ulja na nivou zahteva koji postavljaju komponente i hidraulični sistemi kao celina.

Proizvodimo sisteme za održavanje čistoće ulja sa filterskim jedinicama.

U tehnici je opšte prihvaćen stav da se hidraulični fluid intezivno kontaminira u toku korišćenja, da stepen kontaminacije zavisi od zagađenosti okoline u kojoj se vrši eksploatacija hidrauličnog sistema, ali i od čistoće hidrauličnog fluida zavisi pouzdanost i vreme eksploatacije svake hidraulične komponente posebno.

Posedujemo potrebnu opremu za merenje čistoće mineralnih ulja i određenih sintetičkih fluida (polyglikol)

Razvijamo tri grupe za filtriranje ulja:

 
 • prva osnovna grupa uređaja:
  1. - povratni filteri, koji se ugrađuju u konstrukciju hidrauličnih sistema na povratnim vodovima
  2. -potisni filteri srednjeg i visokog pritiska
 • druga - pomoćna grupa uređaja: stabilni filter uređaji, koje posebno projektujemo i ugrađujemo u sklopu hidrauličnog sistema - sekundarni sistemo za filtriranje.

  Posebno važno područje primene ovih filter uređaja su hidraulični sistemi u procesnim industrijama (železare, livnice, cementare, energetski objekti...) i u hidrauličmim sistemima kod kojih povratnim filterom nije moguće postići potreban stepen čistoće ulja.

   
 • treća - pomoćna grupa uređaja: projektujemo i izrađujemo pokretne filter uređaje za povremeno filtriranje ulja u rezervoaru hidrauličnog sistema, kao i pretakanje hidrauličnog ulja sa filtriranjem.
Please update your Flash Player to view content.